De eerste patiënt van huisartsenpraktijk Bellingwolde is gevaccineerd – Medisch Centrum Bellingwolde – Bellingwolde
Header afbeelding
Hoofdweg 109 9695AD Bellingwolde Tel:0597-531460

Terug naar overzicht

De eerste patiënt van huisartsenpraktijk Bellingwolde is gevaccineerd

Eindelijk is het zover: de eerste patiënt van huisartsenpraktijk Bellingwolde is gevaccineerd!

Ook in Bellingwolde is de eerste patiënt gisteren  gevaccineerd tegen Corona. De patiënten van 90 jaar en ouder zijn door het RIVM als eerste geselecteerd om zo spoedig mogelijk de vaccinatie te krijgen.

Corry Visser onze verpleegkundige Ouderenzorg heeft al onze 45 ingeschreven patiënten, van 90 jaar en ouder, gebeld om de uitnodigingen van de vaccinatie te bespreken. Voor deze vaccinatie moest je wel in staat zijn om (eventueel met hulp) naar het vaccinatiecentrum te gaan in Groningen of Assen. Patiënten die niet in staat zijn op het vaccinatiecentrum te komen, worden zo spoedig mogelijk door een vaccinatiemedewerker vanuit de doktersdienst thuis gevaccineerd. Ook dit zal worden gecoördineerd door Corry Visser.

De eerste patiënt die een afspraak heeft kunnen maken was de heer De Winter, de vader van Corry.  Na een mooi ritje was hij aangekomen bij de TT-Hal, op het TT-circuit van Assen. Hij was ruim op tijd en na het controleren van de persoonsgegevens en de gezondheidsverklaring, kreeg de heer De Winter gisteren om 13.00 uur zijn eerste corona vaccinatie. “De verpleegkundige had nogal koude handen, dat komt natuurlijk van dat koude Pfizer vaccin. Dit moet goed zijn en is goed bewaard op -70 graden” aldus de 97-jarige meneer De Winter. We hebben vandaag begrepen dat hij nog geen bijwerkingen heeft ervaren en dat hij erg blij is dat het voor hem gelukt is

Publicatiedatum: 29-01-2021