Reitdiep Huisartsen en Apotheek

Medicatierol

 Heeft u geen goed overzicht meer over uw geneesmiddelgebruik? Dan is het Baxter-distributiesysteem misschien iets voor u.

 Wij bieden u de mogelijkheid uw medicatie per dag en per inname-moment uit te zetten via een zogenaamde ‘medicatierol' via het           geneesmiddel distributie systeem (GDS), ook wel ‘Baxter'-systeem, genoemd. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld meerdere
 medicijnen per dag gebruikt. Onze ervaring is dat dit het medicijngebruik een stuk eenvoudiger kan maken.
 
 Het systeem is te vergelijken met een gevulde weekdoos, maar in dit geval zijn de medicijnen verpakt in zakjes. De plastic zakjes zitten aan     elkaar en vormen samen een rol. Ieder zakje is voorzien van de datum en het tijdstip waarop de medicijnen ingenomen moeten worden.     Bovendien staat op het zakje voor wie het is, welke medicijnen erin zitten en een omschrijving van hoe deze eruit zien.

 Eens in de vier weken worden de medicatierollen gemaakt. U kunt deze afhalen bij de apotheek of thuis laten bezorgen als u niet in de gelegenheid bent om ze zelf af te halen. 

Wilt u meer informatie over de medicatierol? Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze apothekersassistente's. Kijk ook naar onderstaande video link die u verteld wat het inhoud.


https://www.youtube.com/watch?v=ol3W4hDkI78


 

HuisartsenBellingwolde.nl © 2010-2015   Alle rechten voorbehouden.
webdesign: Mavanov Webdesign (Groningen)   |   fotografie: Walraven Photography (Oldehove)